RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC] RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
U bevindt zich hier: Startpagina // Gedichten

Impressie van de opening bibliotheek in Eerbeek

De eer was aan cultuurwethouder Luuk Tuiten die donderdag 13 oktober de nieuwe bibliotheek in Eerbeek feestelijk mocht openen. Na vele jaren gehuisvest te zijn geweest in het pand aan de Ecykmanstraat, is de bibliotheek begin september verhuist naar de Coldenhovenseweg 13 (voormalige Plu-gebouw).

Wethouder Tuiten complimenteerde de bibliotheek met deze uitstekend ingerichte bibliotheeklocatie. Hij memoreerde ook aan de in juli overleden directeur Hans Broer, die aan de basis heeft gestaan aan de vernieuwing van de bibliotheeklocaties in zowel Brummen al Eerbeek. Als blijvende herinnering hieraan overhandigde Tuiten aan interimvoorzitter mevrouw Weijers een bord met het opschrift 'Hans Broer Zaal', bedoeld voor de grote multifunctionele zaal in de nieuwe bieb.

De daadwerkelijke openingshandeling bestond uit de onthulling van een grote kleurrijke graffiti schildering in de kidshoek. Tuiten deed dit samen met een aantal Eerbeekse kinderen. Ook het idee voor deze schildering was een initiatief van Hans Broer.

Speciaal gedicht van dorpsdichter

Ook dorpsdichter Laurens Hoevenaren was bij de openingshandeling aanwezig. Hij droeg speciaal voor de opening een gedicht met de titel ''Poorten naar een nieuwe wereld'voor.

Het pand waarin de Eerbeekse bibliotheek is gevestigd moest flink opgeknapt worden. "Maar het resultaat mag er zijn", aldus wethouder Tuiten. De bibliotheek voldoet geheel aan de wensen van deze tijd: een goede Wifi voorziening, een ruime leeszaal met actuele kranten en tijdschriften. De collectie is duidelijk ingedeeld in ‘’werelden’’, namelijk literatuur & cultuur, Spannend & Actief en Liefde & Leven. Ook de collectie voor de jeugd is duidelijk en aantrekkelijk ingericht met onder andere een leeshoek voor de jonge kids. Daarnaast beschikt de bibliotheek nu ook over een ruime studiezaal waar lezingen en andere activiteiten plaats kunnen vinden.

Verslag ontleend aan de website van de Gemeente Brummen

Poorten naar een nieuwe wereld

Er waren toespraken van de interim directeur van de bibliotheek, bestuursvoorzitter, de wethouder Luuk Tuiten van de gemeente Brummen en het voorlezen van een gedicht door Laurens Hoevenaren in de hoedanigheid als dorpsdichter.

Dorpsdichter gedichten 2016 - 2018