RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC] RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
U bevindt zich hier: Startpagina // Nieuws en activiteiten

Bijdrage nieuwjaarsreceptie gemeente

GEMEENTEHUIS BRUMMEN

Foto: Bam utiliteitsbouw

Nieuwjaarstoespraak

Nieuwjaarsreceptie gemeente Brummen met als motto Jong in Brummen

Het gemeentebestuur van Brummen hield op maandagavond 2 januari 2017 een nieuwjaarsbijeenkomst voor inwoners, verenigingen, organisaties en bedrijven in de gemeente Brummen.

De receptie werd gehouden in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Engelenburgerlaan 31 in Brummen. Dit jaar staan de jongeren in de gemeente centraal. Zo werd de hal voor één avond veranderd in een jongerencentrum. De muziek (op jongerencentrumniveau!) werd verzorgd door een jeugdige Brummense deejay, er is een graffiti-workshop, het FIFA-spel kan worden gespeeld, het Talentenhuis presenteert zich en ook helpen jongeren mee om de avond goed te laten verlopen.

Een vast onderdeel van de nieuwjaarsbijeenkomst is de nieuwjaarsrede door burgemeester Alex van Hedel. Dit jaar krijgt hij hierbij hulp van twee jongeren uit onze gemeente.

Dorpsdichter Laurens Hoevenaren opende de avond met de voordracht van zijn gedicht: De Overkant die op ons wacht.

Vanzelfsprekend had hij zich laten inspireren door het thema Jong in Brummen. Tot zijn spijt is hij zelf nooit jong in Brummen geweest, hij was 32 toen hij in Brummen kwam wonen.

Gelukkig was Sil Buter, hier geboren en getogen, zo vriendelijk om hem in een interview een inkijkje te geven in het leven van jongeren in de gemeente Brummen.

Twee dingen troffen Laurens: als eerste dat je ná de basisschool over de grenzen van de gemeente heen moet voor een middelbare school. Met andere woorden, als je jong bent, en je wilt iets bereiken, dan moet je verder gaan dan onze gemeente.
En je kan dat ook als metafoor opvatten, of je nou jong bent of niet, als je je dromen vorm wil geven, moet je de moed hebben om je eigen grenzen te overschrijden.

Het tweede trof hem misschien nog wel meer: namelijk de warme plek die een buurtschap, kern of dorp waar je geboren bent, in het hart van jongeren heeft, of je nu uit Broek, Brummen, Cortenoever, Eerbeek, Empe, Hall, Leuvenheim, Oeken, Tonden, Voorstonden, Coldenhove of Rhienderen komt.

Daarom is dit gedicht zowel een aanmoediging om weg te gaan maar vooral ook een aanmoediging om terug te komen in onze fantastische gemeente.

Hij werd geassisteerd door Nienke de Vries, die een deel van het gedicht voor haar rekening nam.

Voor het gedicht: klik hier

Bezoekers nieuwjaarsreceptie