RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC] RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
U bevindt zich hier: Startpagina // Nieuws en activiteiten

Boekpresentatie Dichter bij de Graafschap

Buitenplaats DE WILDENBORCH

Foto: Archief De Wildenborch

Op 16 augustus 2015 is in de tuinkamer van de Wildenborch het boek "Dichter bij de Graafschap" aangeboden aan een nazaat van de Achterhoekse dichter A.C.W.Staring, voormalig bewoner van Buitenplaats De Wildenborch.
Dichters en fotografen konden werk voor deze bundel insturen. Voorwaarde was dat het ingestuurde werk een duidelijke link heeft met "De Graafschap", een van de Nationale Landschappen die de provincie Gelderland rijk is.

Voorafgaand aan de presentatie werden er recent ontdekte liederen van de dichter A.C.W. Staring ten gehore gebracht. Op 18 augustus 2015 is het namelijk precies 175 jaar geleden dat deze dichter, landbouwkundige en landheer overleed. In zijn werk speelde de Graafschap een grote rol.

In de mooi uitgevoerde bundel zijn vijf gedichten van Laurens Hoevenaren opgenomen. Samen met enkele andere dichters was hem gevraagd om tijdens de presentatie een gedicht voor te dragen.
In het boek met harde kaft zijn zo'n vijftig foto's en gedichten opgenomen. Voor iedereen die de Graafschap en de Achterhoek een warm hart toedraagt geweldig om in zijn bezit te hebben.

Het boek "Dichter bij de Graafschap" is een uitgave van Nijstad en Beumkes, kost € 15,- en is in de boekhandel verkrijgbaar (ISBN 978-90-824146-0-8).

Boekpresentatie op Buitenplaats De Wildenborch

Laurens gaat een van zijn gedichten voordragen

Foto's: Stichting Portfolio

Een goed gevulde zitkamer in Buitenplaats De Wildenborch