RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC] RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
U bevindt zich hier: Startpagina // Nieuws en activiteiten

Deelname aan literair evenement in Brummen

Primera XL aan het Marktplein in Brummen

AMUSE-MÈT

Op zondag 19 juni droeg Laurens Hoevenaren voor tijdens de ‘Amuse-mèt’, een literaire/culturele wandeling door het dorp Brummen, waarbij op verschillende locaties optredens waren van schrijvers, dichters en muzikanten.
Dit evenement werd georganiseerd door Primera XL en de Taalmarkt (onderdeel van de Culturele Stichting van Brummen) en had als thema: ‘Langste dag met midzomerverhalen.’

Na ontvangst in de winkel van Primera XL aan het Marktplein wandelden de deelnemers naar drie verschillende locaties waar de optredens plaatsvonden.

In hotel Het Oude Postkantoor waren dat Eke Mannink en Sander Grootendorst met Vlinderwerk, in restaurant Tante Blanche troubadour Roy Wiegman en in het kerkje in de Van Vuurenstraat Laurens Hoevenaren. Op iedere locatie werd het publiek ontvangen met een hapje en een drankje.

Laurens Hoevenaren had zijn gedichten geselecteerd op basis van het thema: ‘Langste dag met midzomerverhalen’. De paradox van midzomer is immers dat het een hoogtepunt is, maar ook een keerpunt. Paradoxen die ook in zijn gedichten terugkomen. Ook las hij zijn verhaal ‘Het schuttersfeest’ voor, waarin een mislukte operazangeres terugkeert naar Brummen tijdens de kermis. Op de weide waar het vogelschieten plaatsvindt, heeft zij een bijzondere ontmoeting.

Nadat de drie groepen deelnemers op de diverse locaties genoten hadden van culinair en literair vermaak, werd de middag afgesloten in de Grote Kerk met een voordracht van Franca Treur. Gezien de grote belangstelling en het enthousiasme van het publiek smaakt het naar meer!

Impressie van cultureel evenement AMUSE-MÈT

Hierboven ziet u een impressie van het literair evenement AMUSE-MÈT, dat werd afgesloten met een bijeenkomst in de Pancratiuskerk, waar schrijfster Franca Treur een presentatie verzorgde.

Schrijfster Franca Treur