RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC] RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
U bevindt zich hier: Startpagina // Nieuws en activiteiten

Deelname Dichters in de Prinsentuin Groningen

Op zaterdag 16 juli 2017 droeg Laurens Hoevenaren voor tijdens het Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin in Groningen. Dit poëziefestival beleefde dit jaar zijn 20-jarig jubileum met optredens van bekende dichters zoals Eva Gerlach en Tonnus Oosterhoff.

Een feestelijke happening waar poëzie en het genieten en ondergaan van poëzie centraal stond.

Tijdens een drie kwartier durende voordracht in de zogeheten Loofgangen hoorden bezoekers een dwarsdoorsnee van Laurens poëzie. Natuurlijk gedichten uit de bundel “Hoe ver is veilig hiervandaan?”, maar ook recente gedichten zoals “Laat ons de woorden zien” dat hij speciaal opdroeg aan gestorven dichters zoals Wim Brands.

Ook lichter werk, weliswaar met een onheilspellende ondertoon, zoals “Dat voelde iedereen al aan, behalve ik” viel in de smaak. Beide gedichten staan in de Top 100 van de Turing Gedichtenwedstrijd: “Toch nachtegaal, zing voort”.

Het gevarieerde programma dat Laurens had samengesteld, werd aandachtig en positief ontvangen.

Op 14, 15 en 16 juli 2017 vond in Groningen de twintigste editie van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin plaats. Een JUBILEUM, waar het festival en de poëzie gevierd werden!

Dichters in de Prinsentuin heeft zijn naam te danken aan de historische locatie in de binnenstad waar het festival elk jaar plaatsvindt: de Prinsentuin. In een ongedwongen sfeer in de mooi aangelegde tuin, kon iedereen genieten van zo’n 60 optredende dichters uit Nederland en Vlaanderen.

Er was een rijk, gevarieerd aanbod op het theeveld en de loofgangen van de Prinsentuin. Daarnaast kon men zijn poëtisch hart ophalen tijdens de zwoele avonden met een prachtig jubileumprogramma in de Puddingfabriek en met een avond over Rutger Kopland, jonge sla en de werking van ontroering in de Kapel van de Martinikerk.

*Tekst ontleend aan de site van Dichters in de Prinsentuin