RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC] RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
U bevindt zich hier: Startpagina // Nieuws en activiteiten

Gedicht voordragen tijdens bijeenkomst

Laurens Hoevenaren, dorpsdichter van de gemeente Brummen, schreef op verzoek van de gemeente een gedicht dat hij heeft voorgedragen op 21 april 2017 in Concordia te Brummen.
Hier werd een bijeenkomst gehouden ter gelegenheid van de opheffing van de stichting 'Brummen 1200'.

Deze stichting organiseerde succesvol allerlei activiteiten rond het 1200-jarig bestaan van Brummen in 1994.
De stichting stopt nu met haar activiteiten; de resterende gelden uit de kas werden verdeeld onder een zestal organisaties te weten de Culturele Stichting Gemeente Brummen, het Rode Kruis afdeling Brummen-Eerbeek en de muziekverenigingen La Fraternité, DES, Eendracht en HOB.

De officiële opheffingshandeling van de Stichting Brummen 1200 vond plaats bij één van de kunstwerken die beeldhouwer Ralph Lambertz indertijd gemaakt heeft. De kunstwerken werden gemaakt ter gelegenheid van het 1200-jarig bestaan van Brummen.
Namens de gemeente Brummen leidde loco-burgemeester en tevens wethouder Cultuur, Luuk Tuiten de officiële opheffingshandeling.

Het kunstwerk in het dorp Brummen, waar deze handeling plaats vond, staat nabij de splitsing Arnhemsestraat/De Pothof in Brummen.
De Culturele Stichting heeft tekstborden aangeboden voor de kunstwerken; één van de tekstborden werd nu onthuld.
In totaal maakte Ralph Lamberz zes unieke kunstwerken die op markante plekken bij de kernen van Eerbeek, Brummen, Empe, Hall, Oeken en Leuvenheim geplaatst zijn. Bij elk kunstwerk komt zo’n informatiebord te staan. Naast informatie over de maker van het kunstwerk en de aanleiding ervan bevat het ook een korte beschrijving van de elementen (specifieke kenmerken van de betreffende kern) die in het kunstwerk zijn verwerkt.

Daarna was er in Concordia een aangename bijeenkomst, waar de geldbedragen verdeeld werden over de hierboven genoemde organisaties.

Het gedicht van Laurens Hoevenaren geschreven voor deze gelegenheid, heet 'Pijlers van ons leven'.

Het gedicht verwijst ook naar het lied dat Mia van der Westen in 1994 schreef (titel: Er is niets veranderd) met muziek van Bernard Hunnekink (was indertijd lid van het Willem Breuker Kollektief).
Het muziekstuk is destijds door koor en orkest uitgevoerd.

Ralph Lamberz en één van de 6 kunstwerken

Kunstenaar Ralph Lamberz uit Hall Het kunstwerk bij één van de toegangswegen naar Brummen

Klik op de hierboven afgebeelde foto's voor een vergroting