RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC] RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
U bevindt zich hier: Startpagina // Nieuws en activiteiten

Huldiging olympisch kampioene Elis Ligtlee

De titel van het gedicht: Ik moest aangaan wilde ik van voren zitten’ is een uitspraak van Elis Ligtlee nadat ze Olympisch goud heeft gewonnen in Rio (augustus 2016) op het onderdeel keirin

Klik op de foto voor een leesbare versie

Foto: ANP

Klik op de foto voor een leesbare vergroting

Elis Ligtlee met de gouden medaille

Foto: ANP

De olympisch kampioene keirin (baanwielrennen) Elis Ligtlee was erg ingenomen met de feestelijke huldiging vrijdagavond in Eerbeek. Vanaf nu mag de 22-jarige Ligtlee zich ‘Ereburger’ noemen van de gemeente Brummen. Een titel die verband houdt met de Penning van Verdienste, die burgemeester Alex van Hedel haar op het podium op het ‘Stuijvenburchplein’ vol trots uitreikte. Ook blijft Elis Ligtlee voor lange tijd aan Eerbeek verbonden, want ook wordt er in de toekomst een vernieuwd plein naar haar genoemd. Het huidige Stationsplein krijgt na de beoogde herinrichting (waarvoor binnen het programma Ruimte voor Eerbeek plannen worden gemaakt), de naam ‘Elis Ligtleeplein’. Het bord dat daar komt te staan mocht Elis zelf al onthullen.

De festiviteiten begonnen om 18.00 uur bij Huis te Eerbeek waar het gemeentebestuur Elis, haar familie, vrienden en sponsoren in een informele setting welkom heette. Daar was het ook dorpsdichter Laurens Hoevenaren die een speciaal voor Elis geschreven gedicht voordroeg. Om 19.00 uur begon het officiële programma met een rondrit door het dorp. Heel toepasselijk werd Elis rondgereden in een fonkelnieuwe en goud gespoten Volvo van haar sponsor Nieuwenhuijze. Burgemeester Van Hedel vergezelde de naaste familie in een mooie oldtimer van The Gallery en enkele andere volgauto’s.

Een groots onthaal wachtte Ligtlee toen zij in haar gouden bolide het Stuijvenbruchplein bereikte. Meer dan drieduizend mensen waren naar het plein gekomen om de officiële huldiging mee te maken. Ook gedeputeerde Sport van de Provincie Gelderland, Jan Markink, was speciaal voor Elis naar Eerbeek gekomen. Hij was onder de indruk van wat Elis in Eerbeek, maar ook buiten de dorps- en gemeentegrenzen, heeft losgemaakt. De trots in Eerbeek en de gemeente Brummen werd getoond in de uitreiking van de Penning van Verdienste en het ver-noemen van een plein naar de Eerbeekse baanwielrenster. Ook mocht Elis een nieuw gladioolras dopen tot de Elis gladiool. In haar slotwoord dankte Ligtlee aan aanwezigen voor hun support en enthousiasme. Ze was zichtbaar onder de indruk van de enorme aandacht voor haar en haar familie.

Tekst ontleend aan site Gemeente Brummen

Laurens draagt het gedicht voor (Huis te Eerbeek)

Foto: Peter Lous Fotografie Apeldoorn

Foto: Peter Lous Fotografie Apeldoorn

Krantenartikel REGIOBODE

Ontleend aan de REGIOBODE