RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC] RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
U bevindt zich hier: Startpagina // Nieuws en activiteiten

PoŽziewedstrijd Het Levenshuis Brugge (B)

Het Provinciaal Hof in Brugge (B)

De jury bestond uit Delphine Lecompte, Philip Hoorne, Daniel Billiet, Albrecht B. Doemlicht en Dirk Verhofstadt.

De geselecteerde gedichten verschijnen in een kwalitatieve bundel met illustraties van Peter Jonckheere die ook de affiches voor de oproep creëerde.

Het slotevent waarop de winnaars bekend gemaakt werden en ook een tentoonstelling plaats heeft met de eerste tien gedichten vindt plaats in het Provinciaal Hof in Brugge op vrijdag 24 april met als presentatrice Chris Lomme.
De muzikale omlijsting gebeurt door de "Witte Wolven" - een muziekgroep van het Wit Huis (een afdeling van de Kade) te Loppem.

De juryleden Delphine Lecompte, Philip Hoorne, Daniel Billiet en Albrecht B. Doemlicht droegen binnen het thema uit eigen werk voor op deze avond. Het werd een geweldig literair gebeuren.

Diashow 14 foto's (verspringt per 4 sec.)

Het LevensEinde InformatieForum (LEIF) West-Vlaanderen vormt samen met het Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele Opvoeding (CGSO) Brugge het 'Levenshuis'.
Er is een samenwerkingsverband met het huisvandeMens.

LEIF is een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat. Het CGSO zet zich in voor het verwezenlijken van een positieve beleving van seksualiteit en intimiteit en ondersteunt mensen bij hun relationele en seksuele ontplooiing. Informeren, adviseren en sensibiliseren zijn gemeenschappelijke doelstellingen.

Het Levenshuis wil een toegankelijke plek zijn waar mensen met allerlei levensvragen, gaande van voor conceptie tot het levenseinde, terecht kunnen. Elkeen ongeacht zijn filosofische overtuiging is er welkom.