RewriteEngine On RewriteCond %{HTTPS} !=on [NC] RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
U bevindt zich hier: Startpagina // Nieuws en activiteiten

Verkiezing nieuwe dorpsdichter Renkum

Op 21 november werd er in Cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek in Oosterbeek een avond georganiseerd ter gelegenheid van de verkiezing van de nieuwe Renkumse dorpsdichter. Op 1 januari 2018 draagt de huidige dorpsdichter van de gemeente Renkum, Bianca Hendriks, haar pen over aan een nieuwe dorpsdichter.

Vanaf augustus kon men zich aanmelden als kandidaat om dorpsdichter te worden voor de periode 2018-2020.

Op 19 december wordt er dan afscheid genomen van Bianca Hendriks en verwelkomt men de nieuwe dorpsdichter die dan leest uit zijn of haar oeuvre.

Laurens aandeel in de avond

Om deze avond wat reliëf te geven waren de dorps- en stadsdichters uit de omgeving gevraagd bij te dragen aan deze avond. De dorpsdichter van de gemeente Brummen, Laurens Hoevenaren, las gedichten voor die hij als dorpsdichter geschreven heeft, waaronder “Het land dat ieder draagt”, “De vogelwei” en “Een kind” dat hij op verzoek van de gemeente Brummen schreef ter gelegenheid van de Internationale Coming Out Day. Hij sprak de hoop uit dat ook de gemeente Renkum volgend jaar de Regenboogvlag zal hijsen. Op verzoek las hij tevens enkele gedichten uit zijn dichtbundel ”Hoe ver is veilig hiervandaan?”
Presentator van de avond was Jeroen Hendriksen.

Juryvoorzitter Klaas Touwen

De kandidaten

Twee potentiële dorpsdichters [Lieke van Rooijen (44) en Sander Essers (67)] maakten op 21 november hun opwachting in de Kreek om hun speciaal voor Renkum geschreven gedichten voor te lezen. Een deskundige jury o.l.v. Klaas Touwen zal het eindoordeel vellen.

Jazzformatie Jazz Paralells

De muzikale ondersteuning deze avond werd verzorgd door de jazzformatie ”Jazz Parallels”. De naam Jazz Parallels staat voor de muziek die ze maken: Jazz, niet wat je speelt maar hoe je het speelt.